In elke vaccinatie discussie komt het weer omhoog, de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft simpelweg aan hoeveel % van Nederland gevaccineerd is, de overheid wil 95% halen om dat dit voldoende zou zijn om ook ongevaccineerden te beschermen. Maar hoe controleer je deze dekkingsgraad?

Ja, hoe dan?

Dat doen ze dus niet, ze vaccineren 95% en gaan er dan van uit dat het ook bij iedereen werkt en aanslaat. Helaas is dit niet helemaal waar en ik kan dat ook bevestigen. Mijn partner is tijdens de zwangerschap geprikt op rubella (rode hond) en kwam er zo achter de ze niet beschermd was. Ze heeft een hervaccinatie gehaald tegen mijn zin in (werkte de eerste keer immers ook niet) en dat werkte dit keer dus ook niet. We kwamen daar achter toen ze zwanger werd van de tweede, ze heeft toen geen hervaccinatie gehaald.

Nog wat ervaring

Zelf heb ik vroeger rond mijn vierde/vijfde jaar vele hoestbuien gehad dat zelfs de dokter niet meer wist wat het kon zijn. De hond ging weg en ook de kat ging weg (misschien was ik allergisch) maar niet hielp tegen de hoestbuien. Op een gegeven moment na ongeveer drie maanden werd het minder en stopte de hoestbuien. Dit zijn dingen die veel voorkomen bij Kinkhoest en zal mij dus niets verbazen als ik als kind Kinkhoest heb gehad (dit is niet bevestigd maar veel opties zijn er niet).

Scroll naar top