Voorbereiden op plaatsing

Je dient een aantal dingen aan te passen voordat je jouw bericht kan plaatsen, dit kan je doen voordat je begint met schrijven of als je klaar bent met je artikel.

1: Klik na het inloggen in het linkermenu op Berichten.

2: Klik vervolgens op Nieuw bericht om een nieuw bericht aan te maken.

3: Klik aan de rechterkant op “Document” en scroll omlaag naar “Categorie├źn”. Vink daar de juiste categorie aan voor je artikel. Staat je gewenste categorie er niet bij? Voeg hem dan toe. Probeer het algemeen te houden zodat deze categorie bruikbaar is voor een volgende. Bijvoorbeeld: Vervoer, Straling. Gebruik NIET de categorie “Nieuws & Updates”.

4: Aan de “Zichtbaarheid” hoef je niets aan te passen, bij “Publiceren” kan je kiezen wanneer je artikel online moet komen. “Berichtformaat” hoef je ook niet aan te passen.

5: Bij “Tags” voeg je jouw tags toe, gebruik hier ongeveer tussen de vijf en tien tags. Je kunt een tag toevoegen door het woord in te typen in het vak en op “Enter” te drukken.

6: “Uitgelichte afbeelding” Hier kan je de afbeelding kiezen die je op de homepage krijgt te zien als achtergrond van je bericht. Kijk even in de galerij of er een geschikte bij staat, is dat niet het geval: upload je eigen foto.

7. Bij “Samenvatting” kan je je eigen samenvatting maken, vul je dit niet in dan begint de samenvatting bij het begin van je artikel.”Hide Title?” en “Selecteer Layout” hoef je niets mee te doen.

Het artikel schrijven

1: Klik na het inloggen in het linkermenu op Berichten.

2: Klik vervolgens op Nieuw bericht om een nieuw bericht aan te maken.

3: Vul bij titel de titel van je artikel in, maak de titel niet te lang.

4: In het blok er onder kun je direct beginnen met het schrijven van je artikel.

5: Wil je er onder een extra blok invoegen klik dan op het plusje links boven in (zie bovenstaande afbeelding) LET OP! Als je een koptekst aanmaakt maak deze dan nooit groter dan H4 (3,2,1 gebruiken we dus niet)

6: Voeg verschillende blokken toe om je artikel leuk en speels te maken.

7: Heb je alles klaar? Dan kan je op de knop publiceren drukken om het artikel direct te plaatsen.

Nog wat extra informatie

  • Schrijf ongeveer 800 woorden voor een leuk artikel, plak je tekst in Word om te kijken hoeveel woorden je al hebt.
  • Kijk eerst of je gepaste foto’s in de galerij kan vinden, is dat niet het geval kijk dan ook eens op pixabay.com voor gratis afbeeldingen.
  • Maak je er een potje van dan zullen we je rechten naar beneden bijschalen of de account opschorten.
Scroll naar top