“Tijd voor verandering!” Hoor ik veel mensen roepen de laatste jaren. Terwijl wij allemaal tegen veel dingen aanlopen wat de overheid er doordrukt, mensen massaal demonstreren, lijkt het allemaal niets te helpen. Dat klopt, dat helpt ook niet. Want schreeuwen tegen een dove corrupte top heeft geen zin. Vooral niet als je beseft dat onze overheid niet eens de boosdoener is, dat de boosdoener de krachten achter dat hele wereldtoneel zijn. Onze overheid volgt enkel de gevestigde orde op, omdat ze hun positie graag veilig stellen. Bang voor hun eigen leven.

En mensen blijven maar klagen over dat alles niet deugt, maar niet realiserende dat wij dit zelf in de hand hebben gewerkt, en zelf laten gebeuren keer op keer. Het lijkt wel of we het allemaal prima vinden dat het gaat zoals het gaat. Terwijl we juist ons bewust zouden moeten worden, dat wij één zijn, en met meerdere om de wereld weer zo in te richten dat er genoeg is voor iedereen, en het fijn kan zijn en blijven voor ons allemaal.

Wij kunnen met zijn allen de verandering realiseren. Maar we moeten eerst leren om ons weer durven open te stellen voor anderen, vertrouwen is bij ons allemaal kapot gemaakt, mede door alles wat er gaande is. Ook door de negativiteit van de media worden we ver weg gehouden van onze eigen bewustzijnskrachten. Zolang wij maar volgende blijven, dan drukken ze hun plannen er gerust door. Ter afleiding hebben ze ons zogenaamde keuzes aangeleerd. Dat wij het gevoel hebben nog ergens vrijheid te hebben, door te kunnen stemmen tijdens de verkiezingen. Maar we weten allemaal dat die ene favoriete politicus uiteindelijk mee moet bewegen om een regeerakkoord te kunnen creëren.

Het is zo ingericht, dat wij altijd denken: “over zoveel jaar kan ik weer stemmen, dus dan kies ik gewoon voor een andere partij.” En wanneer er dan naar veel lange gesprekken een akkoord is bereikt, hoor je alweer mensen roepen dat ze het vreemd vinden, want die partij had anders beloofd. Ik zelf ben daar niet meer verbaasd over, aangezien ik weet hoe dit spelletje in elkaar steekt, en dat onze regering ook maar slechts een marionet is van de krachten daarachter. De gevestigde orde die ze moeten opvolgen.

Een orde die al jaren gaande is, een orde die niet lijkt te stoppen al zouden we massaal gaan demonstreren. “Wat is dan de oplossing?” is de vraag die ik geregeld krijg. De oplossing is in feite heel simpel. Je kunt flink gaan tegenwerken, maar je kan de wet ook tegen hen gaan gebruiken. Maar een betere oplossing zou zijn, als we weer bewust worden van onze eigen-IK, en bewust worden dat wij allemaal één zijn, en onze krachten zouden gaan bundelen, om die hele poppenkast tot stoppen te brengen. Daarvoor moet je samen gaan werken, en de handen inéén gaan slaan.

Ze kunnen ons niet allemaal stoppen namelijk, wij zijn met meer, en wij zijn prima in staat om zelf in te zien wat wel en niet kan. Ook zijn we in staat om elkaar te helpen. Maar zolang het machtssysteem “geld” bestaat, lijken we steeds verder van onze eigen-IK vandaan, en word er op ons EGO ingespeeld, een EGO die wij van nature niet hebben. Mensen weten vaak niet dat er voldoende geld is om iedereen te voorzien, ze verkappen het dusdanig, dat je dus je centen moeten verdienen, en je een loonslaaf blijft. Vrijheid hebben we niet, ja in een verkapte vorm.

Voor een tijdje terug had ik een stukje geschiedenis gelezen over Johann Adam Weishaupt, en op Nieuwsboek Social en FB had ik hier uitgebreid over geschreven, over wie deze man nou was, en hoe de orde is ontstaan. Ik deel dat stukje ook even hier, zodat men een inzicht kan krijgen hoe het huidige systeem is ontstaan.

“Weishaupt deed rond 1775 onderzoek naar het mechanisme van macht.

Hij kwam tot de conclusie dat de traditionele machtsstructuren uiteindelijk altijd omvielen, en dus tijdelijk waren. Dit vanwege twee ‘zwakten’: ethiek en ijdelheid.

Omdat machtshebbers hun macht altijd kenbaar willen maken om anderen te onderdrukken, lieten ze dat zien door middel van pracht en praal, dit maakte eigenlijk altijd, dat er uiteindelijk weerstand zou komen wegens ontevredenheid van anderen. En zo werd dan iemand met macht vaak gauw van zijn positie verstoten.

En dan komt het stukje ethiek, Gij zult niet stelen’ en ‘Gij zult niet doden’. Toch is machtsstructuur gebaseerd op stelen en doden. Ze moesten uiteindelijk een rechtvaardige manier vinden om dit door te kunnen zetten, en moesten er offers gebracht worden.

Het moest dusdanig ingebouwd worden, dat de ogen niet gericht waren op de machthebbers, wegens hun geweten, en de natuurwetten, Gij zult niet stelen’ en ‘Gij zult niet doden’.

Het probleem was volgens Weishaupt, dat de ideologie uiteindelijk zijn waarde zou gaan verliezen, en daarmee ook haar kracht. De bevolking zou er uiteindelijk niet meer intrappen, en genoeg krijgen van het moorden en het stelen. Omdat wij van nature ook niet zo zijn, en zo kreeg hij in de gaten, dat hij dan uiteindelijk ook van zijn troon zal worden gestoten als mensen dit in de gaten zou krijgen.

Weishaupt besloot uiteindelijk zich samen te mengen met de meest invloedrijke mensen in die tijd. Zo kwam hij in de vrijmetselarij, en verzamelde hij een elitaire groep om zich heen. Samen met hen ontwikkelde Weishaupt een systeem dat puur gebaseerd was op rationaliteit en macht. Allemaal aan de hand van zijn idee, geheel in verkapte vorm, dat het niet zou opvallen. Een macht, die zou uitgroeien tot totale macht over de hele wereld, en voor altijd zou blijven bestaan.

Om dit te realiseren, en de contouren te verdoezelen, mochten ze niet meer pronken met hun pracht en praal. Dat moest geheim blijven. Er moest dan ter afleiding één gezicht komen, want steeds wisselende gezichten, zou het vertrouwen doen verliezen, en mensen weer inzichten geven, dat het niet klopt, en zouden ze hun positie weer verliezen.

Zo is uiteindelijk de basis ontstaan van onze “democratie”. Mensen hadden het gevoel dat ze een keuze hadden, en dus keuzevrijheid, omdat hun mochten bepalen wie de “macht” zou krijgen. Dus als dan de één niet beviel, kozen ze daarna weer voor een ander, zodat degene die dus echt de macht had onder de “radar” bleef.

Om macht te krijgen en te houden, moet het geweten natuurlijk in deze geen rol spelen. Omdat Weishaupt en al zijn mensen een geweten hadden, moesten ze zichzelf losmaken van dit geweten. Hiervoor gebruikten ze een systeem van tegengestelde krachten.
Om het geweten te zuiveren en kwamen er tegenpolen voor de universele ethische waarden.

Eerst moesten ze de waarde “stelen” zien te veranderen, ze noemde dat de verering van kapitaal. Kapitaal boven het bezit. Het kapitalistische systeem is een systeem die vind dat als jij succesvol bent, en dus grootverdiener bent, jij recht hebt op bezit wat eerst van anderen was geweest, officieel is dat puur diefstal, maar hen noemde dat dus “verdienen”.

Dan had je nog de tweede waarde “doden”, ook dat moest anders, Weishaupt en zijn mensen besloten dat zijzelf de top van de machtspiramide zouden vormen en dat alleen zijzelf zouden beslissen over leven en dood. Maar gezien hun geweten, moesten ze dan toch iets bedenken, en dus door de dood een hogere waarde te geven dan aan het leven. Ze besloten daarom zich aan te sluiten bij genootschappen als bijvoorbeeld Skull & Bones, en Bohemian Grove: dit zijn geheime en besloten genootschappen waarin alleen mensen in hoge machtsposities kunnen toetreden.

Dit werd dus de Illuminatie genoemd door Weishaupt. Deze orde der Illuminatie werd opgericht op 1 mei 1776, en een paar jaar later verboden.

Toch gaat het gewoon door, en is het tot op de dag van vandaag niet veranderd. Het lijkt alsof we vrijheid en keuzes hebben, maar in werkelijkheid gaat het piramide systeem gewoon door zonder dat velen dat in de gaten hebben. Degene die het wel in de gaten hebben, worden weggezet als “complotgekken”. Ook de offers die gebracht worden gaan gewoon door op een subtiele slinkse wijze.

Door middel van op angst in praten, geld als machtssysteem te hebben, zitten wij in een systeem die wij helemaal niet willen, maar lastig is uit te komen. Daardoor kunnen ze met gemak bepaalde wetten creëren, en wanneer wij dus tot inzichten komen, zullen zij snel proberen om weer op onze angst in te gaan praten en allerlei middelen in gaan zetten om ons zo ver mogelijk weg te trekken van onze eigen-IK. Ver weg van onze bewustzijn, zodat ze één soort (volgzame) ras krijgen, die orders en rituelen opvolgen die ze ooit zo besloten hebben om één wereld te krijgen, met één macht en één soort regeersysteem.”

Kortom, wij worden niet geregeerd, wij laten ons regeren.

Scroll naar top